Bahan (A) 2 cawan gula pasir 1 3/4 cawan tepung gandum 3/4 cawan koko 1 cawan minyak 1 cawan susu cair 1 sudu teh soda bikabonat 2 telor (dipukul sedikit macam buat telur dadar) pakai tangan jee
Bahan (B) 1 cawan air panas (yg dimasak betul2 mendidih)
Cara : Masukkan semua (A) dlm bekas n gaul rata. Masukkan telur yg dah dipukul n masukkan air panas tu. Gaul rata jee...guna tangan....Biar 1/2 jam..panas kan oven 170/180C baru masukkan acuan n bakar 45 minit
Penyelesaian :
belah kek jadi 2 bahagian,beri filling,siram dengan ganache coklat dan taburkan coklat yang sudah diparut halus diatasnya.hiasi dengan white coklat.
sisa adunan dapat dibaut guna loyang kecik2 (mini cake) siram dengan ganache coklat dan hias dengan white coklat yg diwarnakan.
KEK COKLAT MOIST KAK ZUE (BAKAR)
BalasHapussource : Resipi.net
Bahan (A)
2 cawan gula pasir
1 3/4 cawan tepung gandum
3/4 cawan koko
1 cawan minyak
1 cawan susu cair
1 sudu teh soda bikabonat
2 telor (dipukul sedikit macam buat telur dadar) pakai tangan jee
Bahan (B)
1 cawan air panas (yg dimasak betul2 mendidih)
Cara :
Masukkan semua (A) dlm bekas n gaul rata. Masukkan telur yg dah dipukul
n masukkan air panas tu. Gaul rata jee...guna tangan....Biar 1/2
jam..panas kan oven 170/180C baru masukkan acuan n bakar 45 minit
Penyelesaian :
belah kek jadi 2 bahagian,beri filling,siram dengan ganache coklat dan taburkan coklat yang sudah diparut halus diatasnya.hiasi dengan white coklat.
sisa adunan dapat dibaut guna loyang kecik2 (mini cake) siram dengan ganache coklat dan hias dengan white coklat yg diwarnakan.
halo liana... cawan itu sama dengan 1 cup tah?
BalasHapus