Selasa, Desember 11, 2007

Diary dari sudut Kelas I

Cars Photocake

Cake chocolate moist ini dah di order oleh Puan Norhana jauh2 hari untuk putera tercinta. di deco dengan menggunakan chocolate buttercream..hmm..yang pastinya rasanya pasti "cokeeelaaat sangat ":-)..ditambahkan hiasan 3 clown yang ceria dan hiasan roses flower untuk memeriahkan lagi suasana :-)..

-------------------------------------
Kelas Cupcakes and Cookies Deco

Kelas terakhir sebelum keberangkatan saya ke Jakarta di hadiri oleh Zai, yang walaupun ini adalah pertama kalinya beliau belajar mendeco cupcakes dengan buttercream dan fondant namun sangat berbakat sekali. cepat sahaja menyelesaikan project2 yang harus dibuatnya :-)kelas di mulakan pada pukul 12.30 dan selesai kul 3.30 siang.
Zai mendeco cupcakesnya dengan roses flower,swirll,baby shower, topi dan keranjang bunga.
Zai nampak tersenyum ceria dengan cupcakes yang telah selesai dihias.

-----------------------------------------------------
Wedding Cake 3 Tier

Dari lubuk hati yang terdalam,saya ucapkan banyak2 terima kasih kepada Puan Marina yang telah memberikan kesempatan kepada saya untuk membuatkan Wedding Cake, Cupcakes dan Cake Hantaran bentuk Basketweave untuk Munirah, adik tercinta yang akan berkahwin minggu ini :-)..untuk Munirah dan suami,saya doakan semuga rumah tangga yg dibina akan menjadi sebuah rumah tangga yg Sakinah Mawaddah Warrahmah.amin amin ya Rabbal Alamin..:-)
Wedding Cake ini nampak elegant,hanya dengan 2 colour,putih dan soft pink,minimalis tapi manis :-)(Vanilla dan orange soft buttercake)
Cuppies pula berhiaskan Roses Flower berwarna merah menyala (Coffe buttercake)

Basketweave with sugarflower bertema gold and brown... Chocolate Moist cake dan butter icing saya mix dengan chocolate and coffe capucino.sedaap..:-)
-----------------------------------------------------------
Tamu dari Indonesia
Assalamualaikum All..
Hari ini saya mau cerita tentang kelas Cupcakes dan cookies decorating yang heboh boh..hahahaha..bila teringat aja dengan kelas ini saya langsung tersenyum sendiri..sungguh! baru kali ini saya merasakan kehebohan dalam kelas saya yang luar biasa :-)..ada suara instructure-nya yg bla..bla..bla..ada suara kanak2 yang cute, ada tangis baby, ada emak2nya yg sibuk membujuk anaknya tapiiii... yg bikin saya salut dan kagum adalah semangat mereka untuk terus belajar mendeco cupcakes dan cookies.. bener2 harus di acungin jempol neh untuk semua ibu muda yang cantik2 ini :-).... dari Ki-ka : Novi, Rika,Susan,Devi,Wulan dan Zaini tersenyum ceria dengan memegang cupcakes masing2..
Percaya gak, semuanya first time baru kali ini belajar mendeco tapi Flower Cupcakes yang mereka deco lumayan cantik2 yah dengan aneka warna :-) baby shower utk baby girl neh soale semuanya berwarna pink :-) ada juga topi warni warni
--------------------------------------------------------
Kelas Wedding Cake 2 Tier and Barbie Cake with Fondant

Aisyah,tersenyum gembira disamping Wedding Cake 2 tier dan Barbie Cake yang telah di hias cantik...
Wedding Cake Aisyah di hias dengan flower purple orchid yang unique,

----------------------------------------------------------------------
Tamu dari SABAH

Terimakasih dan penghargaan yang setinggi-tingginya Liana ucapkan untuk Zarina dan Zie yang special datang dari SABAH untuk joint dalam kelas Cupcakes and cookies decorating di Loveliana Cake's. kelas di mulakan pukul 1 siang dan selesai 5.30.petang.

Happy sangat ketika sembang-sembang dengan kedua kakak beradik yang cantik2 ini, kelas berlangsung dengan dipenuhi dengan senda gurau dan gelak tawa,sehingga tak terasa hari telah merayap ke petang ,:-)..Zie dan Zarina pulang dengan membawa cupcakes dan cookies yang telah di hias cantik oleh mereka,namun kenangan indah yang mereka tinggalkan untuk saya sungguh berkesan..selamat jalan zarina dan Zie..dan juga putri kecil Zie yang cantik ini :-)..sampai jumpa di lain dikelas lainnya yaa.......
Zarina dan Zie serta Naswa tampak tersenyum ceria dengan cuppies and cookies ditangan :-)
Aneka Cuppies yang di hias oleh Zie dan zarina,roses flower,baby shower, etc

Cookies cantik ini di buat oleh Zie, di hias dengan edible image bergambar pincess Aurora, gambar ini dapat di makan karena terbuat dari icing paper.rasanya manis seperti candy.


----- Original Message ----

From: Azimah Jumatli aziema7@xxx.com


Sent: Wednesday, December 26, 2007 10:29:04 AM

Subject: kelas cupcakes

Askum Ayu. apa khabar. Syoknya dapat jumpa kamu dan belajar cupcakes. saya dan zarina pasti akan datang lagi untuk barbie class. thanks


jumpa lagi.

zie

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin